Were good ideas come from by Steven Johnson.

What is the internet doing to our brains? Are we getting overwelmed with always connected, multi-tasking livestyle. Is that going to lead to less sophisticated thoughts as we move away from the slower, deeper state of reading. Technological innovation has been the historic increase in connectivity.

Wat is er nu gebeurd over de jaren? We hebben zo veel manieren om ons met elkaar te verbinden en om gemakkelijker samen te werken. Mensen hebben zo veel ideeën Je kan die ideeën van elkaar lenen en combineren met het jouwe. En zo kom je tot grote ideeën.

De samenwerkende consumenten kunnen flexibeler en sneller opereren en kennen als geen ander hun eigen wensen en behoeften.

Nieuwe uitvindingen doen en nieuwe kennis ontwikkelen, dat was tot voor kort het vrijwel exclusieve domein van grote industriële onderzoekslaboratoria en de universiteiten. Maar tijden zijn veranderd met de opkomst van internet. Dankzij de nieuwste software tools kunnen handige jongens en meisjes tegenwoordig bijvoorbeeld net zo’n mooie gelikte ‘apps’ maken als grote professionele ondernemingen. Het wordt voor consumenten steeds eenvoudiger om te doehetzelven, als ze maar de juiste gereedschappen in handen krijgen waarmee programmeren, het maken of ontwikkelen net zo eenvoudig worden als het bouwen met LEGO.

De afgelopen jaren hebben we een grote opkomst gezien van mobiele ‘apps’. Inmiddels zijn nieuwe ontwikkelingen aangekondigd waarmee dezelfde doorbraak zou kunnen overslaan naar de elektronica hardware. De verwachting is dat in de toekomst de mogelijkheden alleen maar toenemen.